Creatief met jouw talent

Gemeentelijke Muziekschool Katwijk

Zeeweg 123

2224 CD Katwijk

tel: 071 4065781

E-mail: muziekschool@katwijk.nl

Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2017

Beste (ouders van) leerlingen,
Voor mijn gevoel zijn we net gestart met de lessen en toch is het al bijna herfstvakantie. Er gebeurt van alles bij de muziekschool; de docenten zijn druk in de weer met het organiseren van cursussen en speciale lessen. Zo start Anke Bottema met het Nieuw Katwijks Kinderkoor, Lilian van der Peet begint binnenkort met de cursus Muziek Speciaal en Pieter Hoogervorst leert je muziek maken met de iPad. Ook staan er weer evenementen op de agenda om naar uit te kijken. Kortom: de muziekschool is de plek waar je moet zijn voor meer dan je muzieklessen. Een fijne herfstvakantie allemaal!

namens het team van de muziekschool,
Natan Heikens (dir.)


Zing mee met het Nieuw Katwijks Kinderkoor
Samen zingen is leuk! En je stem heb je altijd bij je. En jij weet hoe leuk zingen is. Voor alle kinderen van 8 t/m 14 jaar organiseert Anke Bottema een speciale gratis proefrepetitie van het Nieuw Katwijks Kinderkoor. Ben je of ken je iemand die graag zingt? Zing mee en ervaar hoe fantastisch het is om samen muziek te maken en meerstemming te zingen. Laat ons even weten dat je komt; stuur een mailtje naar muziekschool@katwijk.nl. Natuurlijk mag je je nichtje, klasgenootje, buurjongen meenemen.
We zingen op maandag 30 oktober in lokaal 3 van de muziekschool van 16.00 – 17.15 uur! Ouders zijn van harte welkom!


Muziek maken op je iPad
Muziek maken zonder instrument? Dat kan! Met de muziek-app Garageband op de iPad maak je zelf muziek. Hoe? Docent Pieter Hoogervorst leert het je in 6 lessen. Ook als je nog geen instrument speelt, kun je met Garageband aan de slag. Met de handige instructies van Pieter maak je vanaf de eerste les je eigen track. Na de cursus maak je zelf je dancetrack, makeover van een pophit of een klassiek muziekstuk.

Facts:

 • De cursus is 6 lessen op dinsdag van 16.00 – 17.00 uur
 • Start deel 1: dinsdag 28 november (beginners)
 • Start deel 2: dinsdag 23 januari (verdiepingscursus)
 • Je betaalt € 72 per deel
 • Sta je al ingeschreven voor een instrumentale les? Dan ontvang je 50% korting op deze cursus
 • Schrijf je voor 17 november in: www.muziekschoolkatwijk.nl/inschrijven Bij bijzonderheden vul je in ‘Cursus Muziek maken op de iPad deel 1 of 2’
 • Meer info? Bel (071) 406 5781 of vraag het Pieter.

Nieuw: de cursus Muziek Speciaal
Docent Lilian van der Peet organiseert een nieuwe cursus voor kinderen met een beperking van 0 tot 6 jaar en een ouder/verzorger. Samen zingen, dansen en muziek maken geeft plezier en versterkt jullie band. Laat ook jouw kind van jongs af aan genieten van muziek. Kinderen hebben veel plezier in muziek, dat zie je overal om je heen. Ook blijkt dat kinderen profijt hebben van muziekles. Het bevordert o.a. sociaal gedrag, concentratie en motoriek. Dat mag jouw kind toch niet missen?

 • Een cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten, afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van deze kinderen.
 • Ouders en begeleiders zijn zeer welkom.
 • De lessen worden gegeven door Lilian van der Peet. Zij is gediplomeerd docent muziek op schoot en heeft ervaring in het werken met jonge kinderen (met een beperking) in het speciaal onderwijs en in de kinderopvang.
 • We starten bij voldoende deelnemers. Heb je belangstelling? Wil je weten of dit iets voor jouw kind is? Neem dan zeker even contact met ons op.

Denk mee, doe mee
We zijn op zoek naar leerlingen en ouders van leerlingen die samen met ons van gedachten willen wisselen over allerlei onderwerpen rond de muziekschool. Denk aan cursusaanbod, lesvormen, evenementen en communicatie. Een paar keer per jaar vergaderen we om op een onderhoudende manier verschillende onderwerpen te bespreken. Vind je het leuk om actief en creatief mee te denken over de ontwikkeling van de muziekschool? Meld je dan meteen aan voor de klankbordgroep via muziekschool@katwijk.nl. We zoeken twee nieuwe leden.


Jeugdcultuurfonds
Heb jij of heeft iemand in je omgeving een laag inkomen waardoor kinderen niet kunnen deelnemen aan muziek? Dan hebben we goed nieuws. Per 1 september 2017 is in Katwijk het Jeugdcultuurfonds (JCF) actief. Het fonds betaalt een deel van de kosten voor muziekles en benodigdheden voor gezinnen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Je vraagt de bijdrage aan via een intermediair, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kijk voor meer informatie op www.jeugdcultuurfonds.nl.

 


Personalia

Maak kennis met … Arno Francke, docent keyboard en piano
Op de lagere school speelde ik blokfluit. Toen de directeur van de muziekschool langs kwam, heb ik mij aangemeld voor algemene muzikale vorming. Want ik wilde zo graag dwarsfluit leren spelen. Eenmaal op de muziekschool kreeg ik te horen dat ik ‘goede oren’ had en bijzonder muzikaal ben. Dus ik kon kiezen uit viool of piano. Ik koos voor de piano en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Spelen!
Ik geef veel en graag les maar ik ben natuurlijk ook muzikant. Het maakt mij niet uit waar ik speel: in een klein zaaltje of een theater, in kleine bezetting of een big band, van luisterliedje tot musical of jazz. Als ik maar kan spelen!

Sterren
Kom je bij mij op les, dan weet ik zeker dat we samen een repertoire vinden dat jou aanspreekt en dat bij jou past. Ik maak een handige pianist van je. Voor je het weet, speel je de sterren van de hemel!

Arno studeerde piano aan het Conservatorium (Utrecht). Meer weten, horen en zien van Arno? Check zijn website! Wil je ook keyboard- of pianoles van Arno? Bel de administratie voor een gratis proefles: (071) 406 5781.

Patrieck Bonnet
Saxofoondocente Kirsten Wessing is vanaf  4 oktober met zwangerschapsverlof.
Haar lessen en haar ensembles worden overgenomen door Patrieck Bonnet.

 

 

 

Nora Sauer
Begin december gaat Nora van de administratie met pensioen. Jeanette Stritzko neemt haar werkzaamheden over.

Coby Volwater
Eind november gaat Coby de muziekschool verlaten. De sollicitaties voor haar opvolger zijn in volle gang.

Tjin Nio Tjia piano
Begin december gaat pianodocente Tjin met pensioen. De sollicitaties voor een nieuwe pianodocent zijn in volle gang.


Herfstvakantie
De herfstvakantie staat weer voor de deur: vanaf maandag 9 t/m zaterdag 14 oktober zijn er geen lessen. Een hele fijne herfstvakantie allemaal!


A G E N D A

Vrijdag 10 november, 16.00 – 21.00 uur
Poplab presents: Live on Stage
Muziekcentrum The Box
Valkenburgseweg 50A, Katwijk
16.00 uur repeteren, 20.00 uur optreden, 21.00 uur jamsessie
Je betaalt € 12,50 (incl. eten)

Zaterdag 18 november, 15.00 – 16.00 uur
Matinee
De Kapel van De Wilbert
Nachtegaallaan 5, Katwijk
Toegang: gratis

Vrijdag 24 november, 19.15 uur
Concert Talentklas
De Burgt, Burg. Koomansplein 1, Rijnsburg
Toegang: gratis

Woensdag 29 november, 14.00 – 16.00 uur
Sinterklaasmiddag
De Bibliotheek
Schelpendam 1, Katwijk
Toegang: gratis

Dinsdag 5 december: de lessen na 17.00 uur vervallen

Vrijdag 15 december, 20.00 uur
Poplab presents: Night of the Bands
Scum, Noordduinseweg 3, Katwijk
Toegang: gratis

Woensdag 20 december, 14.00 – 16.00 uur

Kerstmiddag in de Bibliotheek

Schelpendam 1, Katwijk
Toegang: gratis

Woensdag 20 december, 19.15 uur
Kerstconcert
Kerkgebouw De Fontein
Willem de Zwijgerlaan 1a, Katwijk
Toegang: gratis

 

 

 

Bel voor een gratis proefles
(071) 406 5781