Creatief met jouw talent

Gemeentelijke Muziekschool Katwijk

Zeeweg 123

2224 CD Katwijk

tel: 071 4065781

E-mail: muziekschool@katwijk.nl

Nieuws

Nieuwsbrief februari 2018

Beste (ouders van) leerlingen,

Afgelopen vrijdag was er zoveel te doen, dat ik moest kiezen naar welk van de twee evenementen ik zou gaan. Het werd het Volwassenenconcert in De Burgt (tot aan de pauze) en daarna Gitaristen & Bands in De Schuit. Twee heel verschillende avonden met een opmerkelijke overeenkomst: ik had bij beide evenementen graag de hele avond erbij willen zijn. Het is zo leuk om onze leerlingen op een podium te zien spelen. Het enthousiasme dat zij uitstralen, hun plezier in het samen muziek maken en natuurlijk de stukken die er gespeeld werden: een mooier visitekaartje voor de muziekschool kan ik mij niet voorstellen.

Veel leesplezier met weer een nieuwe nieuwsbrief!

namens het team van de muziekschool,

Natan Heikens (dir.)


Onze bieb & de muziekschool samen onder één dak

Zoals jullie weten zijn er plannen om de muziekschool en de bibliotheek onder één dak te brengen in de Noordzeepassage. Het wordt een bruisende en prettige verblijfplaats voor onder meer muziek maken, ontmoeten, lezen, studeren, koffie en een broodje. Behalve de muziekschool en de bieb komen er hoogstwaarschijnlijk twee boekwinkels, de VVV en een gezellig horecagelegenheid. Het wordt een plek waar iedereen welkom is! Volgens de planning neemt de raad hier in juni het definitieve besluit over. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan eens op onze pagina muziekschool & bibliotheek

 


Personalia

Maak kennis met … Laura Beekman

Sinds januari hebben we een nieuwe docent zang (pop): Laura Beekman.

Laura: “Al vanaf het doorknippen van mijn navelstreng heb ik een enorme fascinatie voor muziek die zich ontwikkelde tot een echte liefde toen ik ongeveer 10 jaar oud was. Ik smeekte mijn ouders om een drumstel voor mij te kopen, want dat was pas een cool instrument. Mijn ouders zagen helaas de bui al hangen waarin boze buren, stoere drumleraren en slapeloze nachten de hoofdrol speelden. Dus in plaats daarvan nam ik genoegen met het gegeven alternatief: ik werd lid van een kinderkoor in Voorhout. Al gauw kreeg ik daar mijn eerste solo in een stuk als ‘kleine zeemeermin’: ik was verkocht.

Nadat ik deze nieuwe hobby enthousiast voortzette, had ik nog maar één doel voor ogen: dit wil ik niet alleen maar als hobby doen. Ik moest naar een muziekopleiding! Na het behalen van mijn vmbo-diploma ben ik aangenomen op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en daarna ben ik in 2017 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg richting Vocals.

Onder de naam ‘LAURA’ heb ik een aantal singles uitgebracht waaronder ‘Zoete Witte Wijn’ en ‘Hartenstrijd – ft. Nick & Simon’. Het is mijn missie om mensen te raken/bewegen met mijn muziek en om Nederpop groter te maken in Nederland. Naast mijn liefde voor uitvoerend muziek maken, vind ik het geweldig om mijn passie voor muziek met anderen te delen. Het geeft mij heel veel voldoening en energie, als ik merk dat leerlingen deze passie met mij delen. Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich bij mij thuis voelen en plezier hebben tijdens de lessen. We werken aan techniek, interpretatie, microfoontechniek, songwriting en nog veel meer! Iedereen is welkom bij mij!”

Wil je meer over Laura weten? Kijk dan op haar website

Hier zie en hoor je Laura zingen met Nick & Simon


A G E N D A

Voorjaarsvakantie
Maandag 26 februari t/m zaterdag 3 maart zijn er geen lessen. Fijne voorjaarsvakantie allemaal!

Zaterdag 17 maart, 15.00 uur
Matinee

De Kapel van Overduin
Nachtegaallaan 5, Katwijk
Toegang is gratis

Vrijdag 23 maart, 16.00 uur
Poplab presents: Live on Stage
Muziekcentrum The Box
Valkenburgseweg 50A, Katwijk
16.00 uur repeteren, 20.00 uur optreden, 21.00 uur jamsessie
Je betaalt € 12,50 (incl. eten)

Vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart en maandag 2 april
Geen lessen vanwege Goede Vrijdag en Pasen

Maandag 16 april, 16.00 – 17.15 uur
Nieuw Katwijks Kinderkoor

Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar
Zing mee met de proefrepetitie en ervaar hoe fantastisch het is om samen muziek te maken

Maandag 16 t/m zaterdag 21 april
Openbare lessen voor ouders

Schrijf je in

Of bel voor een gratis proefles
(071) 406 5781