Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Nieuws

Beste leerlingen, ouders van leerlingen en andere betrokkenen,

Beste leerlingen, ouders van leerlingen en andere betrokkenen,

Op 1 april ga ik beginnen met een andere baan en dus stoppen bij de muziekschool Katwijk. Dat is een hele stap na 23 jaar, waarvan 14 jaar als directeur. Je zou zeggen: het werd tijd! Het leek me al langer leuk om te werken in een grotere culturele organisatie. Die kans deed zich voor bij het Cultuurgebouw in Hoofddorp, waar ik aan de slag ga als hoofd muziek van het kunstencentrum.

Ik kijk met ontzettend veel genoegen terug op mijn tijd bij de muziekschool! En ik wil heel veel mensen bedanken voor het plezier, de muziek, de samenwerking en de inspiratie: de leerlingen en ouders, collega’s op de muziekschool en de gemeente, culturele en maatschappelijke partners en andere betrokkenen. Het motto van de muziekschool is “creatief met jouw talent”. Ik vind het geweldig dat ik vanuit mijn functie een bijdrage heb mogen leveren aan het ontdekken en ontwikkelen van de talenten op en rond de muziekschool.

Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de vacatureruimte zal worden ingevuld. Er zal natuurlijk gezocht worden naar een goede vervanging en ik heb er alle vertrouwen in dat de continuïteit gewaarborgd blijft. Voor het team zal het even wennen zijn, maar voor de leerlingen verandert er eigenlijk niets.

Het is mooi en belangrijk dat veel gemeentes in Nederland professioneel muziekonderwijs ondersteunen. In Katwijk is dat gelukkig al meer 40 jaar het geval. Zoals we vorig jaar hebben gemerkt, toen het college de muziekschool op wilde heffen, is die ondersteuning niet vanzelfsprekend. Ik was diep onder de indruk van alle reacties die dat voorstel van het college losmaakten, bij leerlingen, ouders en andere betrokkenen. Het geluid dat toen heeft geklonken vanuit de samenleving, met het ondertekenen van de petitie, de mails aan de raadsleden, het muzikale protest, de insprekers tijdens de raadsvergadering etc., heeft veel impact gehad. Ik vond het geweldig dat de gemeenteraad afgelopen juli unaniem heeft besloten de muziekschool te behouden.

In de komende maanden zal er weer gepraat en besloten worden over de toekomst van de muziekschool. En misschien wordt het dan wel weer spannend. Ik zou zeggen: laat dan vooral weer van je horen als je de muziekschool een warm hart toedraagt. We hebben vorig jaar gezien wat een verschil dat kan maken. Overigens is dat sowieso het beste wat je kunt doen als muzikant: je geluid laten horen !

Dank jullie wel en blijf genieten van die mooie, bijzondere muziekschool Katwijk!

Uitzwaaien

Op vrijdag 27 maart tussen 16.00 en 18.00 uur is er ter gelegenheid van mijn vertrek een gezellige borrel in
Zomers Beachclub, Boulevard Zeezijde 21, 2225 BB Katwijk aan Zee.
Je bent van harte welkom!

Inschrijven

Of bel voor een gratis proefles (071) 406 5781