Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Alex Ouwehand

Akoestisch gitaar, elektrish gitaar, ukelele, banjo, mandoline

Ik was 11 jaar toen ik begon met het volgen van gitaarlessen bij Ferry Lever, op jawel, de Muziekschool Katwijk. Na 3 jaar te hebben geworsteld met klassieke etudes kreeg ik voor mijn 14e verjaardag een elektrische gitaar. De etudes werden ingeruild voor gitaargeweld en door het spelen van pop- en rock songs begon ik steeds meer plezier te krijgen in het spelen.

foto Alex

Mijn passie – mijn werk
Kort na het vertrek van Ferry Lever ben ik ook gestopt met lessen en heb ik mij verder ontwikkeld bij bandjes in de lokale muziekscene. Na een paar jaar als boekhouder (écht waar!) te hebben gewerkt, begon het idee te dagen om van mijn passie, muziek, mijn werk te maken. Zo gezegd zo gedaan. Om mij klaar te stomen voor de strenge toelatingseisen van het conservatorium kwam ik toch weer uit bij de Muziekschool. Ik begon weer met lessen bij Paul Dijkman en ook directeur Natan Heikens heeft mij de nodige theoretische kennis bijgebracht. Het ging niet zonder slag of stoot, maar ik heb mijn kantoorbaan opgezegd en ben verhuisd naar Rotterdam om daar te studeren bij de top van de Nederlandse muziekscene.

Op de fiets naar mijn werk
Vijf jaar lang ben ik dag in dag uit alleen maar met muziek bezig geweest, heb ik veel geleerd en veel talentvolle mensen ontmoet. Een fantastische tijd! Als kers op de taart heb ik dit alles af mogen sluiten met een geweldige avond, met familie en vrienden op mijn eindexamen. Maar aan ieder studeer-avontuur komt een einde, op zoek naar werk dus! Gelukkig kwam er in de buurt een vacature vrij. Niet zomaar in de buurt, maar praktisch bij mij om de hoek. Ik had nooit gedacht dat ik 16 jaar nadat ik begon met gitaarlessen, ik weer terug zou zijn bij de school waar het voor mij allemaal is begonnen. Maar ditmaal als gitaardocent! Ik vind het geweldig en zie er erg naar uit om al mijn nieuwe leerlingen en collega’s te ontmoeten. Ik hoop jullie enthousiast te kunnen maken voor het mooiste wat er is, namelijk muziek!
Hier kun je Alex aan het werk zien en horen!