Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Laura Beekman

Zang (pop)

Van kleins af aan ben ik gefascineerd door muziek.  Mijn fascinatie ontwikkelde zich tot een echte liefde toen ik ongeveer 10 jaar oud was. Ik smeekte mijn ouders om een drumstel voor mij te kopen want dat.. dat was pas een cool instrument. Mijn ouders zagen helaas de bui al hangen waarin boze buren, stoere drumleraren en slapeloze nachten de hoofdrol speelden. Dus in plaats daarvan nam ik genoegen met het gegeven alternatief: ik werd lid van een kinderkoor in Voorhout. Al gauw kreeg ik daar mijn eerste solo in een stuk als ‘kleine zeemeermin’: ik was verkocht!

Laura Beekman

Opleiding

Nadat ik deze nieuwe hobby enthousiast voortzette, had ik nog maar één doel voor ogen: dit wil ik niet alleen maar als hobby doen: ik moest naar een muziekopleiding! Na het behalen van mijn vmbo-diploma heb ik zonder enige twijfel auditie gedaan op de Havo voor Muziek en Dans. Ook wel: de vooropleiding van Codarts Rotterdam. Het verwezenlijken van mijn droom kwam steeds dichterbij: ik was namelijk aangenomen! Na mijn periode aan de Havo voor muziek en dans begon ik aan mijn Hogere Beroeps Opleiding aan de Rockacademie in Tilburg richting Vocals waar ik sinds 2017 afgestudeerd ben.

Nederpop

Onder de naam: ‘LAURA’ heb ik een aantal singles uitgebracht waaronder ‘Zoete Witte Wijn’ en ‘Hartenstrijd – ft. Nick & Simon’. Het is mijn missie om Nederpop groter te maken in Nederland. En om mensen te raken/bewegen met mijn muziek.

Les geven

Naast mijn liefde voor uitvoerend muziek maken, vind ik het geweldig om mijn passie voor muziek met anderen te delen en geeft het mij heel veel voldoening en energie, als ik merk dat leerlingen deze passie met mij delen. Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich bij mij thuisvoelen en plezier hebben tijdens de lessen. We werken aan techniek, interpretatie, microfoontechniek, songwriting en nog veel meer! Iedereen is welkom bij mij!

…terug