Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Marieke van der Horst

Dwarsfluit, muzieklessen basisscholen

Als kind zag ik concerten op tv. Het geluid van de fluit en in het bijzonder de piccolo trokken mij bijzonder aan. Ik wilde het allerhoogste instrument in het orkest spelen! Toen ik 10 jaar was, mocht ik van mijn ouders ein-de-lijk van blokfluit op amv (algemene muzikale vorming)  naar dwarsfluitles. Later zong ik in mijn tienertijd in een koor. Dat ging zo in die tijd. Thuis draaide mijn vader altijd platen. Klassiek uiteraard. Het was mijn eigen wens om naar het conservatorium te gaan. Toen bleek de piccolo moeilijker dan ik dacht. Gelukkig was het instrument nog leuker dan ik had verwacht.

Marieke van der Horst dwarsfluit

Leuk!
Samen muziek maken: dat vind ik het allerleukste wat er bestaat! Spelen in alle vormen, en al helemaal als het om een muziekspelletje gaat. Voor spelen ben je nooit te oud. Spelen met gevoel is expressie. Je kunt er alles in kwijt. Vooral door in de les veel te spelen, leer je het meest. Muziekles bij mij is een grote ontdekkingsreis en voor sommigen is het een groot ontdekkingsspel!

Marieke studeerde fluit aan het Conservatorium (Rotterdam) en speelt in het Holland Symfonie Orkest. Voor meer informatie voor kinderen en instrumenten klik je hier. Wil je meer lezen over de dwarsfluit, neem dan hier eens een kijkje.