Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Pieter Hoogervorst

Pieter Hoogervorst

Basgitaar, contrabas

Ik begon mijn muzikale reis op jonge leeftijd met gitaar spelen, maar wilde op een gegeven moment ‘de laagte in’ en kocht een basgitaar. Het mooie lage geluid sprak me erg aan. Ik stond al gauw in bandjes allerlei pop-, funk-, en rocknummers te spelen. En niet veel later ook jazzmuziek, waardoor ik ook contrabas ging spelen.

Creatief

Ik vind het leuk om je op een eigentijdse manier muziekles te geven. De iPad en laptop zijn daarbij een handige tool, ofwel bijna onmisbaar. Ik gebruik YouTube, Spotify, Garageband, Transcribe en muzieknotatie apps om oefeningen op maat te maken. In de les reik ik je handige tools aan, zodat je op een praktische manier leert wat je nou eigenlijk speelt op je instrument. Je zult bijna ongemerkt beter op je gehoor gaan spelen en je leert akkoordschema’s te gebruiken. Da’s handig voor in een band, en handig om je eigen muziek te kunnen schrijven. Je komt in aanraking met allerlei soorten muziek en als je wilt, kan ik je ook nog noten leren lezen. Een muziekles bij mij is op maat gemaakt voor jou, want ik ben creatief met jouw talent!

Pieter studeerde basgitaar (hoofdvak) en contrabas (bijvak) aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor een nadere kennismaking met Pieter neem je een kijkje op zijn website. Of Google eens op zijn naam voor muzikale links naar muziekprojecten en YouTube-filmpjes.