Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Nieuws

Nieuwsbrief september 2018

Beste muziekliefhebber,

Wat hebben we genoten van een mooie, warme zomer. En onlangs regende het zo hard, dat ik werkelijk dacht dat het regenseizoen was begonnen. Net als onze lessen: in het hele gebouw klinken eindelijk weer muzieknoten en akkoorden. Dat is bijzonder fijn om te horen en heel fijn ook om onze leerlingen weer te zien. Dit keer een beknopte nieuwsbrief; de agenda met speelmomenten komt in de volgende nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Namens het team van de Muziekschool,
Natan Heikens


Weer van start: Spelen met muziek en Ontdek muziek

Spelen met muziek

Een leuke cursus speciaal voor kleuters (groep 1 en 2 van de basisschool). In 15 lessen laat docent Annika Duits de kinderen spelenderwijs kennis maken met elementaire muzikale begrippen als hoog, laag, hard, zacht, kort en lang. Ze zingen liedjes, doen spelletjes en begeleiden liedjes met bijvoorbeeld trommels. De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.15 – 14.00 uur. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus geef je kind snel op: https://www.muziekschoolkatwijk.nl/inschrijven/.

Ontdek muziek

Een ontdekkingsreis in de wereld van muziek voor kinderen van 6 tot 8 jaar (groep 3 t/m 5 van de basisschool). Docent Annika Duits laat de kinderen een begin maken met noten lezen, er wordt veel gezongen en muziek gemaakt met bijv. ‘boomwhackers’. Ook maken de kinderen kennis met alle muziekinstrumenten. Bijzonder geschikt als je kind graag een instrument wil leren bespelen, maar nog niet weet welk. De lessen zijn op woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur. Er kunnen altijd nog wel een paar kinderen bij; geef je kind snel op: https://www.muziekschoolkatwijk.nl/inschrijven/.


Personalia

Maak kennis met … Ilse Roskam

We hebben een nieuwe docent accordeon, die ook muzieklessen op de basisscholen gaat geven! Ilse Roskam aan het woord:

“Het is alweer meer dan 20 jaar geleden, dat ik de accordeon voor het eerst ontmoette. En sindsdien heb ik nooit meer afscheid genomen. Dit prachtige veelzijdige instrument met z’n honderden kleine onderdeeltjes is me blijven fascineren.

Ik ben mijn instrument achterna gereisd naar verre landen. De accordeon wordt namelijk over de hele wereld bespeeld. Zo heeft ze mij geleid naar de virtuoze zigeunerspelers in Roemenië, de stoere cajun-muzikanten in Amerika en de zwoele Braziliaanse accordeonisten, die als een gevierd popmuzikant voor een miljoenenpubliek spelen. Van ieder probeerde ik wat leren. Zoals Edith Piaf zei: “De straat is mijn conservatorium”. Om me meer te bekwamen in de techniek en kunst van het musiceren, heb ik ook een opleiding aan het conservatorium gevolgd, namelijk de Bachelor Docent Muziek en aansluitend de Master of Music aan de HKU met als specialisatie Accordeon Lichte Muziek met minor zang.

Ben je ook zo enthousiast over dit instrument of zie je het wel zitten om dat te worden? Dan wijd ik je graag in in de geheimen van de wereld van de accordeon. Dit wil ik doen op de manier die bij jou past en in de stijl muziek die jij graag speelt. Wil je nog wat meer van mij weten als artiest? Check de website van mijn band The Balcony Players: www.balconyplayers.com.”


Blokfluitlessen

Deze zomer is volkomen onverwachts onze geliefde en gewaardeerde blokfluitdocent Kees Hoek overleden. Kees heeft bijna 34 jaar bij ons lesgegeven. Als docent blokfluit en ook als deskundige op het gebied van de Matthäus Passion heeft hij veel leerlingen geïnspireerd door zijn bevlogen, kundige en betrokken manier van lesgeven. Wij zullen Kees erg missen en zijn hem dankbaar voor wat hij voor iedereen in de omgeving van de muziekschool heeft betekend. Bij de administratie vind je een condoleanceboek waar je iets in kunt schrijven.

De blokfluitlessen worden overgenomen door Annika Duits; je kent haar misschien nog van de lessen algemene muzikale vorming (AMV).
Annika is niet alleen bevoegd AMV docent, maar zij is ook afgestudeerd aan het conservatorium voor blokfluit. Zij deelt haar passie voor dit mooie instrument graag met jullie.

Meer over Annika…


Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Muziekschool Katwijk.

Inschrijven

Of bel voor een gratis proefles (071) 406 5781