Creatief met jouw talent

Gemeentelijke Muziekschool Katwijk

Zeeweg 123

2224 CD Katwijk

tel: 071 4065781

E-mail: muziekschool@katwijk.nl

Schrijf je in

Of bel voor een gratis proefles
(071) 406 5781

Nieuws

Vive le Geus!

Deze bloedstollende muzikale voorstelling komt in de Maand van de Geschiedenis naar Katwijk. Het ensemble Camerata Trajectina en Hans Goedkoop (presentator van het televisieprogramma ‘Andere Tijden’) brengen in muziek en woord het verhaal van de Tachtigjarige oorlog tot leven.

Vive le Geus!


Leidens ontzet, de slag bij Heiligerlee, de terreur van Alva, Van Oldebarnevelt op het schavot en de verovering van de Zilvervloot. De Tachtigjarige oorlog, de belangrijkste periode in de ontstaansgeschiedenis van ons land. De voorstelling ‘Vive le Geus!’ brengt de politieke overtuigingen en de gevoelens van de mensen die er bij waren, heel dichtbij. Muziek als nieuwsbron én als propagandamiddel. Wie kon je vertrouwen? Waren de geuzen terroristen of bevrijders? Stond je buurman aan jouw kant? Was er wel een kant? En welke kant zouden wij zelf nu kiezen? Nooit eerder stond je zó levensecht in de Tachtigjarige oorlog.

Verteller Hans Goedkoop

Camerata Trajectina, pleitbezorger van de Nederlands(talig)e muziek, verzorgt de muzikale omlijsting in deze theatrale voorstelling. Hans Goedkoop, historicus en presentator van het geschiedenisprogramma op televisie ‘Andere Tijden’ en de televisieserie ‘De Gouden Eeuw’ is de verteller van dit bijzondere verhaal over 80 jaar oorlog en opstand, chaos en onderlinge verdeeldheid, intrige en wreedheid maar vooral over de kracht van muziek in tijden van oorlog.

Erbij zijn?

In de Maand van de Geschiedenis is ‘Vive le Geus!’ een unieke voorstelling om bij te wonen. Iedereen is welkom op 18 oktober om 20.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl. Kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaart(en). Prijs voor leden/vrienden van bibliotheek, K&O, Muziekschool en Katwijks Museum € 10 en voor niet-leden € 12.

Sorry, comments are closed for this post.