Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Zorg en welzijn

Welzijn

Een deel van de activiteiten die we ontplooien is sterk verbonden met de sector welzijn in de gemeente. Die verbinding vindt met name zijn beslag in nauwe samenwerking met het Welzijnskwartier. Hieronder de belangrijkste terugkerende projecten en evenementen.

Culturele kennismakingsworkshops basisschoolleerlingen

Ieder jaar kunnen basisschoolleerlingen voor een laag bedrag deelnemen aan allerlei culturele kennismakingsworkshops buiten schooltijd. De workshops bestaan uit een beperkt aantal lessen en zijn bedoeld om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende culturele disciplines. De muziekschool biedt met name kennismakingsworkshops voor verschillende instrumenten aan.

Kunstroute voor groepen 7 van de basisscholen

Ieder jaar lopen leerlingen van de groepen 7 in het voorjaar een route langs verschillende instellingen voor kunst en cultuur. Natuurlijk ook langs de muziekschool, waar de leerlingen een interactieve workshop krijgen van één van de docenten.

Tweedaags muziekproject voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs hebben de muziekschool en het Welzijnskwartier het format van een intensief tweedaags muziekproject ontwikkeld. Zie onderwijs.

Week van de amateurkunst

Sinds 2014 doet Katwijk mee met de Week van de amateurkunst (WAK), onder coördinatie van Welzijnskwartier. De WAK is bedoeld om alles wat zich op lokaal niveau afspeelt op het gebied van amateurkunst (bij verenigingen, individuen en culturele instellingen) voor het voetlicht te brengen. Sinds 2017 wordt de WAK feestelijk afgesloten met het culturele festival Moods in the Woods, dat de muziekschool eerder in samenwerking met Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseerde. In Moods in the Woods werkt de muziekschool samen met Welzijnskwartier, bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk.

Zorg

Muziek kan veel betekenen voor mensen die door ziekte of andere omstandigheden op zorg zijn aangewezen. Voor ontspanning, ontmoeting, zingeving en activering. Vanwege de omstandigheden van deze doelgroep is het vaak lastig om naar de muziekschool te komen. Daarom verzorgt de muziekschool het aanbod op locatie.

Recente voorbeelden van aanbod voor zorginstellingen:

Het Lichtpunt

Sinds de zomer van 2014 zingen bewoners van het Lichtpunt ieder dinsdagavond bekende liedjes onder leiding van de zangdocent. Het ‘koor’ De Lichtpuntjes heeft veel plezier met elkaar en door samen te zingen worden zij geactiveerd en gestimuleerd.

Overduin

Van 2015 tot 2017 heeft de muziekschool voor een deel van de Huntingtonpatiënten een vorm van muziektherapie verzorgd. Door zang en klank komen bij hen emoties los die zij anders moeilijk kunnen uiten en is er sprake van een ander niveau van contact.
Een paar keer per jaar verzorgt de muziekschool een leerlingen-uitvoering in de kapel van Overduin.

De Wilbert

Een paar keer per jaar verzorgt de muziekschool een leerlingen-uitvoering in de kapel van De Wilbert. Er zijn gesprekken over het verzorgen van muzikale activiteiten voor geriatrische bewoners.

Inschrijven

Of bel voor een gratis proefles (071) 406 5781