Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Zorg en welzijn

Welzijn

Een deel van de activiteiten die de muziekschool ontplooit is sterk verbonden met de sector welzijn in de gemeente. Er wordt dan ook op verschillende fronten samen gewerkt met het Welzijnskwartier en andere culturele partners, zoals de bibliotheek en de volksuniversiteit. Hieronder de belangrijkste terugkerende projecten en evenementen.

Culturele kennismakingsworkshops basisschoolleerlingen

Ieder jaar kunnen basisschoolleerlingen voor een laag bedrag deelnemen aan allerlei culturele kennismakingsworkshops buiten schooltijd. De workshops bestaan uit een beperkt aantal lessen en zijn bedoeld om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende culturele disciplines. De muziekschool biedt met name kennismakingsworkshops voor verschillende instrumenten aan.

Kunstroute voor groepen 7 van de basisscholen

Ieder jaar lopen leerlingen van de groepen 7 in het voorjaar een route langs verschillende instellingen voor kunst en cultuur. Natuurlijk ook langs de muziekschool, waar de leerlingen een interactieve workshop krijgen van één van de docenten.

Week van de amateurkunst

Sinds 2014 doet Katwijk mee met de Week van de amateurkunst (WAK), onder coördinatie van Welzijnskwartier. De WAK is bedoeld om alles wat zich op lokaal niveau afspeelt op het gebied van amateurkunst (bij verenigingen, individuen en culturele instellingen) voor het voetlicht te brengen. Sinds 2017 wordt de WAK feestelijk afgesloten met het culturele festival Moods in the Woods, dat de muziekschool eerder in samenwerking met Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseerde. In Moods in the Woods werkt de muziekschool samen met Welzijnskwartier, bibliotheek Katwijk en andere partners.

Zorg

Muziek kan veel betekenen voor mensen die door ziekte of andere omstandigheden op zorg zijn aangewezen. Voor ontspanning, ontmoeting, zingeving en activering. Vanwege de omstandigheden van deze doelgroep is het vaak lastig om naar de muziekschool te komen. Daarom verzorgt de muziekschool het aanbod op locatie.

Recente voorbeelden van aanbod voor zorginstellingen:

Uitvoeringen

Regelmatig worden uitvoeringen van leerlingen op locatie van zorginstellingen gehouden, zoals Overduin, de Wilbert en de Duinrand. behalve de bezoekers, kunnen zo ook de bewoners genieten van de muziek.